Declaratia 307: instructiuni completare

ANAF prezinta instructiunile de completare a „Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea/ corectia ajustarilor/ regularizarea taxei pe valoarea adaugata”, formular 307.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Declaratia depusa initial se rectifica prin depunerea unei noi declaratii, pe acelasi format, bifand casuta corespunzatoare de pe formular.

ATENTIE! Rectificarea declaratiei 307 nu este posibila pentru perioade fiscale care au fost supuse inspectiei fiscale sau pentru care este in curs de derulare o inspectie fiscala.

DATE DE IDENTIFICARE A PERSOANEI IMPOZABILE

1.Denumire/Nume si prenume ‐ se inscrie, dupa caz, denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica ori numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz, beneficiare a transferului de active, al locatarulului/utilizatorului activelor corporale fixe achizitionate printr‐un contract de leasing, respectiv al persoanei impozabile a carei inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata in conditiile art. 153 alin. (9) lit. a) – e) sau g) din Codul fiscal si care nu a efectuat ajustarile/a efectuat ajustari incorecte/efectueaza regularizarea taxei pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor Codului fiscal si ale Normelor metodologice.

2.Cod de identificare fiscala – se completeaza astfel:
‐contribuabilii persoane juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, cu exceptia comerciantilor, inscriu codul de inregistrare fiscala;
‐comerciantii, persoane fizice si juridice, precum si alte entitati care se inregistreaza potrivit legii speciale la registrul comertului, inscriu codul unic de inregistrare atribuit potrivit legii speciale;
‐contribuabilii persoane fizice, care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, cu exceptia comerciantilor, inscriu codul de inregistrare fiscala;
‐persoanele fizice inscriu codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale;
‐persoanele fizice care nu detin cod numeric personal inscriu numarul de identificare fiscala atribuit de organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.

3.Domiciliul fiscal ‐ se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al persoanei impozabile.

DATE PRIVIND SUMELE REZULTATE DIN AJUSTAREA/CORECTIA AJUSTARII/REGULARIZAREA TVA

Se completeaza cu datele de identificare a persoanei impozabile cedente, de la care au fost preluate total sau partial activele, a finantatorului activelor corporale fixe achizitionate printr‐un contract de leasing sau a beneficiarului, respectiv denumirea/numele, prenumele si codul de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (daca este cazul).

Se declara, de asemenea, suma in lei, reprezentand taxa pe valoarea adaugata de plata rezultata din transferul de active prevazut la art.128 alin.(7) din Codul fiscal sau din transferul dreptului de proprietate asupra activelor corporale fixe achizitionate printr‐un contract de leasing, in conditiile prevazute de pct. 61 alin.(9) din Normele metodologice.

Se declara, dupa caz, suma in lei, reprezentand taxa pe valoarea adaugata de plata rezultata ca urmare a ajustarilor, de persoanele impozabile pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. a) ‐ e) din Codul fiscal, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161, dupa caz, din Codul fiscal, respectiv pct. 53 alin. (8), pct. 54 alin. (6) si pct. 61 alin. (9) din Normele metodologice.

Se declara, dupa caz, suma in lei, reprezentand taxa pe valoarea adaugata rezultata ca urmare a ajustarilor/corectiilor ajustarilor/regularizarilor, pozitiva sau negativa, in functie de rezultatul acestora, efectuate de persoanele impozabile pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9 ) lit. g) din Codul fiscal si care:
‐nu au efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau au efectuat ajustari incorecte, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161;
‐trebuie sa efectueze regularizarile/ajustarile prevazute la art. 134 alin. (5) din Codul fiscal si pct. 152 din Normele metodologice, art. 138 din Codul fiscal si pct. 161 alin. (4) din Normele metodologice, precum si pct. 45 alin. (14) din Normele metodologice, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Contabun.ro a mai publicat si Formular 307: documentar fiscal

(Visited 656 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.