Act aditional la contractul de munca – model

Act aditional – acord intervenit intre partile care au incheiat un contract, prin care partile convin asupra modificarii, completarii sau incetarii ulterioare a acestuia.Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de Codul muncii (art.42-48), potrivit art.41 din Codul muncii.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Contractul individual de munca – model si info utile
*Modelul – cadru al contractului individual de munca
*Contractul de munca poate fi incheiat intr-o limba straina?
*Un salariat poate primi somaj daca contractul inceteaza prin acordul partilor?
*Modificarea contractului de munca – info utile

Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente: durata contractului, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul, timpul de munca si timpul de odihna.

Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la art.17  alin.(3) din Codul muncii, in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege (art.17 alin.(5) din Codul muncii, republicat).

Contabun.ro va propune un model de Act aditional de modificare a contractului individual de munca, model care poate fi adaptat in functie de situatia concreta la care se raporteaza.

Atentie! Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) din HG 500/2011 , si anume: elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta, perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea; functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR); tipul contractului individual de munca; durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia; salariul, sporurile si cuantumul acestora, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.

Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

(Visited 10,672 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.